Historie og huse i Ærøskøbing

Print
byens historie fra 1200- og 1300-tallet til det tyvende århundrede. Det er bl.a. historien om storhedstider i 17.- og 18.-tallet og nedgangstider efter nederlaget på Dybbøl i 1864, som har sikret den enestående bygningskultur for eftertiden.
Vi leverer Afhentes på Museet for kr 0,00
kr 40,00
Pris / kg:
Beskrivelse

Historie og huse i Ærøskøbing

Hvert år besøger tusindvis af turister eventyrbyen Ærøskøbing for at nyde det smukke og velbevarede bymiljø, som blev præmieret med Europa Nostra Prisen i 2002. I de idylliske gader kan de besøgende bevæge sig rundt i øens arkitekturhistorie fra 1600-tallets gavlhuset og frem til 1930’ernes modernisme.

Men hvor mange kender byens historie og huse? Ærø Museum har netop sendt hæftet ”Historie og huse i Ærøskøbing” på gaden. Hæftet er skrevet af museets leder, ph.d. Kim Furdal, der gennem mange år har beskæftiget sig med arkitektur og byggeskik.

På 24 sider bliver læseren ført igennem byens historie fra 1200- og 1300-tallet til det tyvende århundrede. Det er bl.a. historien om storhedstider i 17.- og 18.-tallet og nedgangstider efter nederlaget på Dybbøl i 1864, som har sikret den enestående bygningskultur for eftertiden. Herefter gennemgås de forskellige bygningstyper, arkitektur og byggeskik, som giver en bedre forståelse af byens rige bygningskultur.

Hæftet er det første i en serie med titlen ”Fortiden i nutiden”, hvor Ærø Museum vil formidle forskellige aspekter af det ærøske kulturlandskab og bygningskultur på en kortfattet og let tilgængelig måde.

Det læsevenlige og rigt illustrerede hæfte, som henvender sig til alle med interesse for Ærøskøbing, kan tages med på en byvandring i byen eller læses hjemme. Hæftet kan købes i museets butikker og turistkontoret i Ærøskøbing for blot 40 kr.