Smugleri, skippere og langfart - Ærøskøbings søfart 1750-1920

Print
Smugleri, skippere og langfart - Ærøskøbings søfart 1750-1920 handler om den manglende brik i byems historie; søfarten. Det er på mange måder husene og det helstøbte kulturmiljø, som har gjort Ærøskøbing kendt verden om. Kigger man nøjere efter, bliver det imidlertid klart, at sejlskibsfarten har haft stor betydning for byens udvikling og udseende i dag.
Vi leverer Afhentes på Museet for kr 0,00
kr 248,00
Pris / kg:
Beskrivelse

Ærøskøbing var en stolt søfartsby, der udviklede sig til at have over 100 skibe hjemmehørende. Søfarten var byens bærende erhverv igennem 200 år. Det satte sit præg på husene og de familier, der boede i dem.

Sønner blev sendt ud at sejle, så de kunne overtage fædrenes skibe. Og skibene kom langt omkring. Det bragte verden ind i den lille købstad, der blev forandret for stedse. Søfarten gav som regel en god indtægt, men var også et farefuldt erhverv, når forlis og ulykker førte til armod og fallit.

Ærøskøbing var afhængig af sejlskibene, og da de forsvandt, gik byen i stå, og husene blev fredede. Med Smugleri, skippere og langfart - Ærøskøbings søfart 1750-1920 genopstår fortællingen om søfarten, der formede Ærøskøbing.

- En bred og detaljeret, historisk fremstilling

- Stort persongalleri

- Rigt illustreret med malerie, stik og fotos

- Oversigt over sejladsmønstre

- Dramatisk beretninger

Bogen er skrevet af cand. mag. Mikkel Kühl, der igennem en årrække har været museumsinspektør på Ærø Museum og medvirket i flere maritimhistoriske værker og oversigter.